
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Posiekać drobno cebulę, dodać do boczku i podsmażyć.
Kiszoną kapustę posiekać i dodać do boczku z cebulą. Smażyć 3 minuty, następnie podlać szklanką bulionu i dusić 20 minut. Dolać resztę bulionu, przeciśnięty przez praskę czosnek i liść laurowy. Gotować kolejne 20 minut.
Ziemniaki pokroić na plasterki, zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Odcedzić. Podsmażyć na patelni na złoty kolor.
Zupę doprawić solą i pieprzem. Podawać z podsmażonymi ziemniakami i mozzarellą. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i zieloną pietruszką.
Ingredients
Directions
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Posiekać drobno cebulę, dodać do boczku i podsmażyć.
Kiszoną kapustę posiekać i dodać do boczku z cebulą. Smażyć 3 minuty, następnie podlać szklanką bulionu i dusić 20 minut. Dolać resztę bulionu, przeciśnięty przez praskę czosnek i liść laurowy. Gotować kolejne 20 minut.
Ziemniaki pokroić na plasterki, zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Odcedzić. Podsmażyć na patelni na złoty kolor.
Zupę doprawić solą i pieprzem. Podawać z podsmażonymi ziemniakami i mozzarellą. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i zieloną pietruszką.