
Przygotuj składniki. Posiekaj drobno cebulę i czosnek.
Rozgrzej patelnię i na maśle podsmaż cebulę, około 2 minut. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając. Uważaj, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.
Dodaj resztę składników i zagotuj. Zmniejsz temperaturę i duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Wystudź, przełóż do wysokiego naczynia i zblenduj. Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku do 1 tygodnia.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Posiekaj drobno cebulę i czosnek.
Rozgrzej patelnię i na maśle podsmaż cebulę, około 2 minut. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając. Uważaj, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.
Dodaj resztę składników i zagotuj. Zmniejsz temperaturę i duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Wystudź, przełóż do wysokiego naczynia i zblenduj. Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku do 1 tygodnia.