Sos BBQ Słodko-Pikantny

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

 250 ml keczupu
 2 łyżki ostrej musztardy
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 olej do smażenia
 100 ml melasy
 2 łyżki sosu Worcestershire
 1 łyżeczka pieprzu cayenne
 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

1

Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.

2

Na oleju podsmaż cebulę, około 2 minuty, następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Uważaj, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.

3

Dodaj świeżo zmielony pieprz, pieprz cayenne i smaż kolejną minutę.

4

Dodaj resztę składników, wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz temperaturę, często mieszając duś około 30 minut.

5

Wystudź sos i przecedź przez sitko. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia.

Ingredients

 250 ml keczupu
 2 łyżki ostrej musztardy
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 olej do smażenia
 100 ml melasy
 2 łyżki sosu Worcestershire
 1 łyżeczka pieprzu cayenne
 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

Directions

1

Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.

2

Na oleju podsmaż cebulę, około 2 minuty, następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Uważaj, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.

3

Dodaj świeżo zmielony pieprz, pieprz cayenne i smaż kolejną minutę.

4

Dodaj resztę składników, wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz temperaturę, często mieszając duś około 30 minut.

5

Wystudź sos i przecedź przez sitko. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia.

Sos BBQ Słodko-Pikantny
(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *