
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na oleju podsmaż cebulę, około 2 minuty, następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Uważaj, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.
Dodaj świeżo zmielony pieprz, pieprz cayenne i smaż kolejną minutę.
Dodaj resztę składników, wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz temperaturę, często mieszając duś około 30 minut.
Wystudź sos i przecedź przez sitko. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na oleju podsmaż cebulę, około 2 minuty, następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Uważaj, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.
Dodaj świeżo zmielony pieprz, pieprz cayenne i smaż kolejną minutę.
Dodaj resztę składników, wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz temperaturę, często mieszając duś około 30 minut.
Wystudź sos i przecedź przez sitko. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia.