
Przygotuj składniki. Woda powinna być ciepła i mieć temperaturę nie większą niż 36*C.
Wymieszaj suche składniki.
Dodaj wodę i wyrabiaj, aż ciasto będzie odchodziło od ścian naczynia i połączy się w jedną kulę.
Przykryj ciasto ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut.
Nastaw piekarnik na 270*C. Zagnieć ciasto i podziel je na osiem równych części.
Każdy placek rozwałkuj bardzo cieniutko i podziurkuj z obu stron. Możesz do tego użyć wałka karbowanego, tłuczka do mięsa, albo widelca. Piecz, aż placek się zarumienieni, około 5 minut w temperaturze 270*C.
Upieczone krążki wykładaj na kratkę do ostygnięcia.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Woda powinna być ciepła i mieć temperaturę nie większą niż 36*C.
Wymieszaj suche składniki.
Dodaj wodę i wyrabiaj, aż ciasto będzie odchodziło od ścian naczynia i połączy się w jedną kulę.
Przykryj ciasto ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut.
Nastaw piekarnik na 270*C. Zagnieć ciasto i podziel je na osiem równych części.
Każdy placek rozwałkuj bardzo cieniutko i podziurkuj z obu stron. Możesz do tego użyć wałka karbowanego, tłuczka do mięsa, albo widelca. Piecz, aż placek się zarumienieni, około 5 minut w temperaturze 270*C.
Upieczone krążki wykładaj na kratkę do ostygnięcia.