
Przygotuj składniki. Zalej kaszę wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj około 20 minut. Śliwki przekrój na pół.
Kasze odcedź z nadmiaru płynu, dodaj powidła śliwkowe, suszone śliwki i miód. Wymieszaj i duś jeszcze 10 minut na bardzo małym ogniu, często mieszając. Uważaj, żeby kasza się nie przypaliła.
Kaszę ze śliwkami można jeść na ciepło, jak i na zimno.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Zalej kaszę wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj około 20 minut. Śliwki przekrój na pół.
Kasze odcedź z nadmiaru płynu, dodaj powidła śliwkowe, suszone śliwki i miód. Wymieszaj i duś jeszcze 10 minut na bardzo małym ogniu, często mieszając. Uważaj, żeby kasza się nie przypaliła.
Kaszę ze śliwkami można jeść na ciepło, jak i na zimno.