Śledzie z jabłkami i rodzynkami. Prosty przepis na pyszne śledzie!

Przygotuj składniki. Śledzie włóż do miski z zimną wodą na około 2h. Kilkakrotnie zmieniaj wodę.
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na na złoty kolor w 3 łyżkach oleju rzepakowego. Po zeszkleniu cebuli zmniejsz temperaturę i duś około 25 minut. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Jabłka pokrój w ćwiartki, a potem w plasterki. Śledzie odsącz z wody na sicie i pokrój w paski.
Wymieszaj olej lniany i rzepakowy. W słoiku śledzie układaj warstwami na przemian z jabłkami i cebulą. Zalej olejem i dodaj ziarna pieprzu. Jeżeli nie odpowiada Ci smak oleju lnianego, możesz zastąpić go rzepakowym. Śledzie przechowuj w chłodnym miejscu.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Śledzie włóż do miski z zimną wodą na około 2h. Kilkakrotnie zmieniaj wodę.
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na na złoty kolor w 3 łyżkach oleju rzepakowego. Po zeszkleniu cebuli zmniejsz temperaturę i duś około 25 minut. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Jabłka pokrój w ćwiartki, a potem w plasterki. Śledzie odsącz z wody na sicie i pokrój w paski.
Wymieszaj olej lniany i rzepakowy. W słoiku śledzie układaj warstwami na przemian z jabłkami i cebulą. Zalej olejem i dodaj ziarna pieprzu. Jeżeli nie odpowiada Ci smak oleju lnianego, możesz zastąpić go rzepakowym. Śledzie przechowuj w chłodnym miejscu.