
Przygotuj składniki. Jeżeli nie masz gotowych prażonych orzechów laskowych, to podpraż wyłuskane orzechy na suchej patelni, a potem otrzyj je w ręczniku kuchennym, żeby pozbyć się ciemnej, gorzkawej skórki. Nastaw piekarnik na 200*C.
Przełóż pokrojoną dynię do żaroodpornego naczynia. Połącz cztery łyżki oliwy z miodem i wymieszaj z dynią. Piecz w piekarniku około 35 minut, aż będzie miękka.
W tym czasie ugotuj kaszę jaglaną na sypko. Do gotującej się, lekko osolonej wody, włóż kaszę i gotuj 15 minut. Posiekaj zioła i obierz owoc granatu. Posiekaj orzechy.
Wszystkie składniki razem wymieszaj i dopraw przyprawami. Skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Sałatkę można spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Jeżeli nie masz gotowych prażonych orzechów laskowych, to podpraż wyłuskane orzechy na suchej patelni, a potem otrzyj je w ręczniku kuchennym, żeby pozbyć się ciemnej, gorzkawej skórki. Nastaw piekarnik na 200*C.
Przełóż pokrojoną dynię do żaroodpornego naczynia. Połącz cztery łyżki oliwy z miodem i wymieszaj z dynią. Piecz w piekarniku około 35 minut, aż będzie miękka.
W tym czasie ugotuj kaszę jaglaną na sypko. Do gotującej się, lekko osolonej wody, włóż kaszę i gotuj 15 minut. Posiekaj zioła i obierz owoc granatu. Posiekaj orzechy.
Wszystkie składniki razem wymieszaj i dopraw przyprawami. Skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Sałatkę można spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!