
Przygotuj składniki. Posiekaj drobno szalotkę i podsmaż kilka minut na oleju. Żurawinę i winogrona opłucz pod zimną wodą. Umyj dokładnie pomarańczę, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Do podsmażonej szalotki dodaj żurawinę i winogrona. Często mieszając, duś około 10 minut.
Następnie dodaj sok z pomarańczy i czerwone wino Porto. Duś kolejne 10 minut, uważając, żeby sos nie przypalił się.
Dopraw skórką z pomarańczy i solą.
Smacznego!
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Posiekaj drobno szalotkę i podsmaż kilka minut na oleju. Żurawinę i winogrona opłucz pod zimną wodą. Umyj dokładnie pomarańczę, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Do podsmażonej szalotki dodaj żurawinę i winogrona. Często mieszając, duś około 10 minut.
Następnie dodaj sok z pomarańczy i czerwone wino Porto. Duś kolejne 10 minut, uważając, żeby sos nie przypalił się.
Dopraw skórką z pomarańczy i solą.
Smacznego!