Zapiekane Nachos

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 2 paczki nachos (2x 175g)
 3 łyżki oliwy
 1 puszka czerwonej fasoli
 1 cebula szalotka
 2 ząbki czosnku
 2 łyżki marynowanej Jalapeno
 2 łyżki marynowanej Chili
 pół główki sałaty lodowej
 250 g pomidorków koktajlowych
 200 g śmietany 18%
 2 awokado
 400 g tartego Cheddar
 1 pęczek pietruszki

1

Przygotuj składniki. Odcedź fasolę z płynu, szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Nastaw piekarnik na 200*C. Podziel ser na dwie części.

2

Na oliwie podsmaż szalotkę i czosnek, dodaj fasolę i jalapeno. Smaż często mieszając około 5 minut.

3

W naczyniach do pieczenia rozłóż nachosy, nałóż jedną porcję sera, następnie podsmażoną fasolę i posyp drugą częścią sera. Zapiekaj w temperaturze 200*C około 10 minut, aż ser się roztopi.

4

W międzyczasie posiekaj pietruszkę, pokrój drobno pomidorki, awokado, sałatę lodową i chili.

5

Wyjmij nachosy z piekarnika i nałóż resztę składników. Na koniec zrób kilka kleksów ze śmietany i oprósz pietruszką.

6

Taka przekąska nie tylko świetnie wygląda na stole, ale też szybko ugościsz nią wielu gości. Smacznego!

Ingredients

 2 paczki nachos (2x 175g)
 3 łyżki oliwy
 1 puszka czerwonej fasoli
 1 cebula szalotka
 2 ząbki czosnku
 2 łyżki marynowanej Jalapeno
 2 łyżki marynowanej Chili
 pół główki sałaty lodowej
 250 g pomidorków koktajlowych
 200 g śmietany 18%
 2 awokado
 400 g tartego Cheddar
 1 pęczek pietruszki

Directions

1

Przygotuj składniki. Odcedź fasolę z płynu, szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Nastaw piekarnik na 200*C. Podziel ser na dwie części.

2

Na oliwie podsmaż szalotkę i czosnek, dodaj fasolę i jalapeno. Smaż często mieszając około 5 minut.

3

W naczyniach do pieczenia rozłóż nachosy, nałóż jedną porcję sera, następnie podsmażoną fasolę i posyp drugą częścią sera. Zapiekaj w temperaturze 200*C około 10 minut, aż ser się roztopi.

4

W międzyczasie posiekaj pietruszkę, pokrój drobno pomidorki, awokado, sałatę lodową i chili.

5

Wyjmij nachosy z piekarnika i nałóż resztę składników. Na koniec zrób kilka kleksów ze śmietany i oprósz pietruszką.

6

Taka przekąska nie tylko świetnie wygląda na stole, ale też szybko ugościsz nią wielu gości. Smacznego!

Zapiekane Nachos
(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *