
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180*C. Do foremek na na babeczki włożyć papilotki. Podsmażyć dwa pokrojone jabłka z odrobiną wody i szczyptą cukru. Można wykorzystać również gotowy mus jabłkowy. Zetrzeć na grubych oczkach marchewkę. Odsączyć ananasa z soku, zachować płyn.
W misce mieszamy: przesianą mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon.
W drugim naczyniu mieszamy: jajka, olej, ekstrakt z wanilii i sok z ananasa.
Do suchych składników dodajemy płynne, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojonego ananasa, podsmażone jabłka i startą marchewkę. Łączymy dobrze składniki i przekładamy do foremek.
Babeczki piec około 10 min., przed wyciągnięciem sprawdzić patyczkiem, czy dobrze się upiekły. Gdy wystygną, udekorować kremem z serka mascarpone.
Ingredients
Directions
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180*C. Do foremek na na babeczki włożyć papilotki. Podsmażyć dwa pokrojone jabłka z odrobiną wody i szczyptą cukru. Można wykorzystać również gotowy mus jabłkowy. Zetrzeć na grubych oczkach marchewkę. Odsączyć ananasa z soku, zachować płyn.
W misce mieszamy: przesianą mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon.
W drugim naczyniu mieszamy: jajka, olej, ekstrakt z wanilii i sok z ananasa.
Do suchych składników dodajemy płynne, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojonego ananasa, podsmażone jabłka i startą marchewkę. Łączymy dobrze składniki i przekładamy do foremek.
Babeczki piec około 10 min., przed wyciągnięciem sprawdzić patyczkiem, czy dobrze się upiekły. Gdy wystygną, udekorować kremem z serka mascarpone.