Podpłomyk z Lubczykiem

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time6 minsCook Time8 minsTotal Time14 mins

 150 g mąki pszennej
 50 ml mleka
 szczypta soli
 gałązka świeżego lubczyku (albo łyżeczka suszonego)

1

Przygotuj składniki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C. Lubczyk drobno posiekaj.

2

Połącz wszystkie składniki i zagnieć ciasto.

3

Podziel ciasto na dwa kawałki i cienko rozwałkuj.

4

Piecz w piekarniku 8 minut, 4 minuty z jednej strony, obróć i piecz kolejne 4 minuty. Podpłomyk możesz również upiec na suchej patelni, jeżeli zrumieni się z jednej strony przewróć go na drugą.

Ingredients

 150 g mąki pszennej
 50 ml mleka
 szczypta soli
 gałązka świeżego lubczyku (albo łyżeczka suszonego)

Directions

1

Przygotuj składniki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C. Lubczyk drobno posiekaj.

2

Połącz wszystkie składniki i zagnieć ciasto.

3

Podziel ciasto na dwa kawałki i cienko rozwałkuj.

4

Piecz w piekarniku 8 minut, 4 minuty z jednej strony, obróć i piecz kolejne 4 minuty. Podpłomyk możesz również upiec na suchej patelni, jeżeli zrumieni się z jednej strony przewróć go na drugą.

Podpłomyk z Lubczykiem
(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *