Zupa krem z pieczonej papryki na gorąco z grzankami, albo na upał mocno schłodzona z dodatkiem zielonego ogórka i szczypiorku jest świetna!

Nastawić piekarnik na 200*C.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, podsmażyć na oleju do miękkości. Następnie, cebulę z czosnkiem obsypać mąką i wymieszać. Dolać szklankę bulionu, doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut.
Paprykę przekroić na pół i oczyścić z pestek. Piec w piekarniku około 20 minut. Gorące papryki umieścić w worku foliowym, szczelnie zamknąć, pozostawić do przestygnięcia. Jeszcze ciepłe obierać ze skórki.
Wszystkie składniki razem zmiksować i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli.
Ingredients
Directions
Nastawić piekarnik na 200*C.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, podsmażyć na oleju do miękkości. Następnie, cebulę z czosnkiem obsypać mąką i wymieszać. Dolać szklankę bulionu, doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut.
Paprykę przekroić na pół i oczyścić z pestek. Piec w piekarniku około 20 minut. Gorące papryki umieścić w worku foliowym, szczelnie zamknąć, pozostawić do przestygnięcia. Jeszcze ciepłe obierać ze skórki.
Wszystkie składniki razem zmiksować i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli.