AuthorMałgośkaCategory, DifficultyBeginner

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time5 minsTotal Time20 mins

 1 pęczek botwinki
 1 pęczek rzodkiewki
 1 ogórek
 1 cebula dymka
 sok z połowy cytryny
 4 łyżki posiekanego koperku
 1,50 l kefiru
 sól i pieprz do smaku
 niewielka ilość wody do ugotowania botwinki

1

Przygotuj składniki. Ugotuj na twardo potrzebną ilość jajek. Wyciśnij sok z cytryny.

2

Posiekaj botwinkę, zalej niewielką ilością osolonej wody, dodaj sok z cytryny i zagotuj. Gotuj około 5 minut. Odstaw do ostygnięcia.

3

Ogórki obierz i wydrąż pestki. Posiekaj resztę warzyw.

4

Kefir wlej do wysokiego naczynia i ubij.

5

Do kefiru dodaj wszystkie warzywa i wymieszaj. Botwinkę dodaj z wodą w której się gotowała. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, żeby się schłodził.

Ingredients

 1 pęczek botwinki
 1 pęczek rzodkiewki
 1 ogórek
 1 cebula dymka
 sok z połowy cytryny
 4 łyżki posiekanego koperku
 1,50 l kefiru
 sól i pieprz do smaku
 niewielka ilość wody do ugotowania botwinki

Directions

1

Przygotuj składniki. Ugotuj na twardo potrzebną ilość jajek. Wyciśnij sok z cytryny.

2

Posiekaj botwinkę, zalej niewielką ilością osolonej wody, dodaj sok z cytryny i zagotuj. Gotuj około 5 minut. Odstaw do ostygnięcia.

3

Ogórki obierz i wydrąż pestki. Posiekaj resztę warzyw.

4

Kefir wlej do wysokiego naczynia i ubij.

5

Do kefiru dodaj wszystkie warzywa i wymieszaj. Botwinkę dodaj z wodą w której się gotowała. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, żeby się schłodził.

Botwinka Chłodnik
(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *