Przygotuj składniki.
Pokrusz drożdże do miski, dodaj cukier, wodę i wymieszaj. Zostaw na 15 minut, aż zaczyn spęcznieje.
Dodaj resztę składników i wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od ścian naczynia.
Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut.
Przełóż ciasto na stolnice i zagnieć ponownie. Podziel ciasto na cztery części, każdą wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Uformuj bułeczki i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włącz piekarnik na 180*C.
Wierzch bułki posmaruj mlekiem i ułóż z warzyw, ziół i ziaren swoją kompozycję. Białko kurze posłuży Ci za klej, który w trakcie pieczenia sklei ułożone na sobie poszczególne elementy. Następnie odłóż bułki na 25 minut do wyrośnięcia. Piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez 20 minut.
Servings 4