
Przygotuj składniki. Roztop łyżkę masła, wykorzystasz je do posmarowania wierzchu chleba.
Rozpuść drożdże w trzech łyżkach wody, dodaj cukier i odstaw na 15 minut.
Dodaj do drożdży resztę składników i wyrób ciasto.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
Zagnieć ponownie ciasto na stolnicy. Uformuj prostokąt i wyciskaj palcami pęcherzyki powietrza.
Zwiń w rulon, podwiń boki pod spód i włóż do foremki. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Posmaruj wierzch roztopionym masłem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200*C przez 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze raz posmaruj masłem wierzch chleba .
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Roztop łyżkę masła, wykorzystasz je do posmarowania wierzchu chleba.
Rozpuść drożdże w trzech łyżkach wody, dodaj cukier i odstaw na 15 minut.
Dodaj do drożdży resztę składników i wyrób ciasto.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
Zagnieć ponownie ciasto na stolnicy. Uformuj prostokąt i wyciskaj palcami pęcherzyki powietrza.
Zwiń w rulon, podwiń boki pod spód i włóż do foremki. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Posmaruj wierzch roztopionym masłem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200*C przez 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze raz posmaruj masłem wierzch chleba .