Przygotuj składniki.
Cebulę i czosnek obierz, pokrój na duże kawałki i razem z liściem laurowym dodaj do bulionu, zagotuj. Następnie wyjmij warzywa, żeby nie przeszkadzały podczas gotowania nuggetsów.
Fasolę rozdrobnij tłuczkiem, albo widelcem.
Dodaj 200 ml bulionu, musztardę i wymieszaj.
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, pałatki drożdżowe, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, czosnek i cebulę.
Wymieszaj mokre składniki z suchymi.
Oprósz palce mąką i formuj z ciasta niewielkie spłaszczone kawałki. Podczas gotowania podwoją swoją wielkość.
Uformowane nuggetsy wrzucaj partiami do wrzącego bulionu i gotuj je około 20 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową i odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj składniki. Rozgrzej olej na patelni. Do mleka migdałowego wlej ocet i odstaw na 15 minut, powstanie vegańska maślanka. Wymieszaj panko z mąką i przyprawami.
Ugotowane nuggetsy zamocz w maślance migdałowej, obtocz w panierce, znowu zanurz w maślance i jeszcze raz obtocz w panierce. Smaż z obu stron na złoty kolor. Będą niezwykle chrupiące. Możesz również upiec je w piekarniku. Ułóż nuggetsy na papierze do pieczenia, skrop dobrze oliwą i piecz około 20 minut w temperaturze 200*C.
Fasolowe nuggetsy możesz jeść z keczupem albo innym ulubionym sosem. Są świetne jako dodatek do sałatek, spróbuj z musztardowo-miodowym sosem winegret.
Serving Size nuggets
Servings 40