
Jeżeli chcesz oderwać się na chwilę od świata, zrób gorącą herbatę i zanurz w niej herbatnika. Kilka minut przyjemności gwarantowane!
Wypróbuj ten łatwy przepis i zrób własne zdrowe herbatniki. Dzięki mące pełnoziarnistej i otrębom wspomagają układ trawienny. Są wypełnione maślanym smakiem, słodyczą miodu i aromatem pieczonych ziaren.
Przygotuj składniki.
W misce wymieszaj suche składniki.
Dodaj zimne, pokrojone w kostkę masło i mieszaj, aż konsystencja będzie przypominała piasek.
Dodaj płynny miód i mleko.
Zagnieć ciasto.
Uformuj krążek, przełóż do woreczka i włóż do lodówki na minimum godzinę.
W miseczce wymieszaj ziarna do posypania herbatników. Możesz również upiec herbatniki bez dodatków, są równie pyszne.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C. Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 mm, posyp ziarnami i przewałkuj lekko dociskając ziarna.
Podziel ciasto na prostokąty wg własnego uznania, możesz do tego wykorzystać nożyk do pizzy. Pozostałe brzegi ciasta zagnieć, rozwałkuj i wytnij ponownie. Układaj ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 12 minut w temperaturze 180*C, następnie odłuż na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!
Ingredients
Directions
Jeżeli chcesz oderwać się na chwilę od świata, zrób gorącą herbatę i zanurz w niej herbatnika. Kilka minut przyjemności gwarantowane!
Wypróbuj ten łatwy przepis i zrób własne zdrowe herbatniki. Dzięki mące pełnoziarnistej i otrębom wspomagają układ trawienny. Są wypełnione maślanym smakiem, słodyczą miodu i aromatem pieczonych ziaren.
Przygotuj składniki.
W misce wymieszaj suche składniki.
Dodaj zimne, pokrojone w kostkę masło i mieszaj, aż konsystencja będzie przypominała piasek.
Dodaj płynny miód i mleko.
Zagnieć ciasto.
Uformuj krążek, przełóż do woreczka i włóż do lodówki na minimum godzinę.
W miseczce wymieszaj ziarna do posypania herbatników. Możesz również upiec herbatniki bez dodatków, są równie pyszne.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C. Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 mm, posyp ziarnami i przewałkuj lekko dociskając ziarna.
Podziel ciasto na prostokąty wg własnego uznania, możesz do tego wykorzystać nożyk do pizzy. Pozostałe brzegi ciasta zagnieć, rozwałkuj i wytnij ponownie. Układaj ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 12 minut w temperaturze 180*C, następnie odłuż na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!