Kasza ze Śliwkami

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time25 minsCook Time10 minsTotal Time35 mins

 200 g kaszy jęczmiennej perłowej
 200 g powideł śliwkowych
 150 g suszonych śliwek
 1 łyżka miodu

1

Przygotuj składniki. Zalej kaszę wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj około 20 minut. Śliwki przekrój na pół.

2

Kasze odcedź z nadmiaru płynu, dodaj powidła śliwkowe, suszone śliwki i miód. Wymieszaj i duś jeszcze 10 minut na bardzo małym ogniu, często mieszając. Uważaj, żeby kasza się nie przypaliła.

3

Kaszę ze śliwkami można jeść na ciepło, jak i na zimno.

Ingredients

 200 g kaszy jęczmiennej perłowej
 200 g powideł śliwkowych
 150 g suszonych śliwek
 1 łyżka miodu

Directions

1

Przygotuj składniki. Zalej kaszę wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj około 20 minut. Śliwki przekrój na pół.

2

Kasze odcedź z nadmiaru płynu, dodaj powidła śliwkowe, suszone śliwki i miód. Wymieszaj i duś jeszcze 10 minut na bardzo małym ogniu, często mieszając. Uważaj, żeby kasza się nie przypaliła.

3

Kaszę ze śliwkami można jeść na ciepło, jak i na zimno.

Kasza ze Śliwkami
(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *