
Przygotuj składniki.
Obierz cukinię oraz cebulę ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Przełóż warzywa do garnka i zasyp solą. Odstaw na minimum 6 godzin.
Do warzyw wsyp cukier, wymieszaj i gotuj przez 20 minut.
Następnie dodaj resztę składników; ocet, koncentrat pomidorowy, przyprawy. Wymieszaj i gotuj 10 minut.
Poczekaj, aż warzywa ostygną i zmiksuj je na gładką masę.
Ponownie zagotuj sos, przekładaj do słoików i pasteryzuj około 10 minut. Odwróć słoik do góry dnem i zostaw do ostygnięcia.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki.
Obierz cukinię oraz cebulę ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Przełóż warzywa do garnka i zasyp solą. Odstaw na minimum 6 godzin.
Do warzyw wsyp cukier, wymieszaj i gotuj przez 20 minut.
Następnie dodaj resztę składników; ocet, koncentrat pomidorowy, przyprawy. Wymieszaj i gotuj 10 minut.
Poczekaj, aż warzywa ostygną i zmiksuj je na gładką masę.
Ponownie zagotuj sos, przekładaj do słoików i pasteryzuj około 10 minut. Odwróć słoik do góry dnem i zostaw do ostygnięcia.