Keczup z Cukinii

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time6 hrs 20 minsCook Time30 minsTotal Time6 hrs 50 mins

 1,50 kg cukinii
 0,50 kg cebuli
 2 czerwone papryki
 1 papryczka chilli
 3 łyżki soli
 250 g cukru
 1 łyżeczka mielonego pieprzu
 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
 400 ml koncentratu pomidorowego
 125 ml octu 10%

1

Przygotuj składniki.

2

Obierz cukinię oraz cebulę ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

3

Przełóż warzywa do garnka i zasyp solą. Odstaw na minimum 6 godzin.

4

Do warzyw wsyp cukier, wymieszaj i gotuj przez 20 minut.

5

Następnie dodaj resztę składników; ocet, koncentrat pomidorowy, przyprawy. Wymieszaj i gotuj 10 minut.

6

Poczekaj, aż warzywa ostygną i zmiksuj je na gładką masę.

7

Ponownie zagotuj sos, przekładaj do słoików i pasteryzuj około 10 minut. Odwróć słoik do góry dnem i zostaw do ostygnięcia.

Ingredients

 1,50 kg cukinii
 0,50 kg cebuli
 2 czerwone papryki
 1 papryczka chilli
 3 łyżki soli
 250 g cukru
 1 łyżeczka mielonego pieprzu
 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
 400 ml koncentratu pomidorowego
 125 ml octu 10%

Directions

1

Przygotuj składniki.

2

Obierz cukinię oraz cebulę ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

3

Przełóż warzywa do garnka i zasyp solą. Odstaw na minimum 6 godzin.

4

Do warzyw wsyp cukier, wymieszaj i gotuj przez 20 minut.

5

Następnie dodaj resztę składników; ocet, koncentrat pomidorowy, przyprawy. Wymieszaj i gotuj 10 minut.

6

Poczekaj, aż warzywa ostygną i zmiksuj je na gładką masę.

7

Ponownie zagotuj sos, przekładaj do słoików i pasteryzuj około 10 minut. Odwróć słoik do góry dnem i zostaw do ostygnięcia.

Keczup z Cukinii
(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *