Print Options:

Krem z Czerwonej Fasoli

Yields6 ServingsPrep Time20 minsCook Time5 minsTotal Time25 mins

 600 g czerwonej fasoli z puszki
 1,50 l bulionu
 2 średnie cebule
 6 ząbków czosnku
 3 łyżki octu basamicznego
 1 łyżka koncentratu pomidorowego
 3 łyżki oliwy z oliwek
 pęczek kolendry
 sok z połowy zytryny
 sól i pieprz do smaku
 ½ łyżeczki pieprzu Cayenne
Dodatki
 200 ml śmietany 18%
 paczka chipsów kukurydzianych
1

Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.

2

Do garnka wlej oliwę, duś cebulę i czosnek około 10 minut. W tym czasie wyciśnij sok z połowy cytryny, odsącz fasolkę i posiekaj kolendrę.

3

Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj resztę składników, zmiksuj i zagotuj.

4

Zupę podawaj ze śmietaną 18% i chipsami kukurydzianymi.

Nutrition Facts

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 98.9
% Daily Value *
Total Fat 6.8g11%
Protein 3.2g7%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.