Ciepła, kojąca i aromatyczna zupa z dyni na jesienne dni. Ziemisty smak dyni zrównoważony jest cytrusowym posmakiem imbiru i dopełniony wyczuwalną owocową nutą. Jest urzekająco smaczna!
Przygotuj składniki.
Pokrój w kostkę dynię, cebulę i gruszki. Jeżeli chcesz uzyskać naprawdę aksamitną konsystencję, to obierz dynię i gruszki ze skórki.
Najpierw podsmaż na oliwie cebulę, około 5 minut. Dodaj pokrojoną dynię, gruszki i przyprawy: sól, pieprz, kurkumę i starty imbir. Przesmaż razem kilka minut.
Następnie dodaj ulubiony bulion i gotuj do momentu, aż dynia będzie miękka - około 15 minut.
Na koniec dodaj jogurt i zmiksuj składniki, aby uzyskać aksamitną konsystencję.
Zupa-krem z dyni z gruszką gotowy! Możesz podać ją z kleksem z jogurtu, chrupiącą bagietką lub grzankami. Pyszna, rozweselająca zupa na chłodne jesienne wieczory. Smacznego!
Serving Size porcje
Servings 6