Upojnie pachnące kwiaty akacji w połączeniu z rześkim cydrem, to zachwycająca przekąska na każdą okazję. Rozszerz dietę o jadalne kwiaty, zobacz, jakie to proste!
Kwiaty akacji w cieście z cydrem, to najbardziej optymalny sposób na delektowanie się tymi słodkimi kwiatami. Ponieważ są tak łatwe w wykonaniu, szybko zasłużyły na stałe miejsce w moim wiosennym menu. Wypróbuj ten przepis, a zobaczysz dlaczego!
Przygotuj składniki. Zerwane kwiaty akacji otrząśnij z owadów, które mogły schować się między płatkami.
Wymieszaj suche składniki i dodaj cydr.
Rozgrzej olej na patelni. Zanurz kwiaty akacji w cieście i smaż placuszki z obu stron, aż będą chrupiące i pysznie zarumienione. Jeśli wyjdą zbyt blade, podkręć temperaturę!
Aby były idealne, posyp je cukrem pudrem i skrop kilkoma kroplami cytryny. Zielonych części nie zjadaj. Placuszki z kwiatów akacji w cieście z cydrem rozpływają się w ustach. Smacznego!
Servings 2