Przygotuj składniki. Włącz piekarnik na 180*C
Wyszoruj skórkę pomarańczy i otrzyj ją tarką. Następnie przetnij ją na pół i wyciśnij sok.
Wymieszaj w misce mąkę, cukier, sodę, skórkę otartą z pomarańczy, imbir i cynamon.
Dodaj miód, jajka, olej, sok z pomarańczy i wymieszaj.
Długą keksówkę (30 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do foremki i piecz 50 minut w temperaturze 180 *C. Po upływie czasu sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Jeżeli masz krótszą foremkę, to trzeba wydłużyć czas pieczenia o 10 minut.
Upieczony miodownik odstaw do ostygnięcia. Następnie owiń w folię i odstaw na 2-4 dni w chłodne miejsce, aby przeniknęły się wszystkie smaki.
Servings 1