Print Options:

Naleśniki Szpinakowe z Łososiem

Yields16 ServingsPrep Time30 minsCook Time16 minsTotal Time46 mins

Naleśniki szpinakowe
 300 g mąki
 150 g świeżych liści szpinaku
 250 ml mleka
 250 ml wody
 4 jajka
 3 łyżki oleju
 szczypta soli
Naleśniki szpinakowe z łososiem
 400 g serka typu Philadelphia
 400 g wędzonego łososia
 300 g sałatki Wakame z wodorostów morskich albo świeżego ogórka
1

Przygotuj składniki. Zmiksuj szpinak.

2

Wbij jajka do miski i roztrzep.

3

Dodaj resztę składników, szpinak i wymieszaj.

4

Odstaw ciasto na około 20 minut.

5

Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.

Naleśniki szpinakowe z łososiem
6

Przygotuj składniki.

7

Posmaruj naleśnika serkiem.

8

Nałóż na połowę naleśnika wędzonego łososia.

9

Nałóż wodorosty, a jeżeli ich nie masz, pokrój w cieniutkie plastry świeżego ogórka obieraczką do warzyw.

10

Zwijaj naleśniki zaczynając od strony z łososiem. Naleśniki możesz pokroić pod skosem na 1,5 centymetrowe kawałki i podawać jako przystawkę.

Nutrition Facts

Servings 16