
Przygotuj składniki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180*C. Przygotuj duże naczynie do zapiekania z pokrywką, najlepiej garnek.
Podudzia podsmażyć na oleju na złoto z każdej strony.
W tym czasie obierz cebulę, czosnek, ziemniaki i pokrój w grubą kostkę, a pieczarki wystarczy przekroić na pół.
Przełóż podsmażone pałki do naczynia do zapiekania, dodaj pokrojone ziemniaki.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki, dopraw solą. Następnie przełóż do garnka.
Na gorącej patelni wymieszaj przecier pomidorowy, musztardę i sos Worcestershire razem z mąką.
Dodawaj powoli bulion, cały czas mieszając.
Dodaj śmietanę 30%, wymieszaj i zagotuj.
Zalej sosem wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180*C na 1,5 godziny.
Przełóż porcję na talerz, dopraw świeżo zmielonym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Przygotuj kawałek bagietki, albo chleba do wyjadania sosu. Smacznego!
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180*C. Przygotuj duże naczynie do zapiekania z pokrywką, najlepiej garnek.
Podudzia podsmażyć na oleju na złoto z każdej strony.
W tym czasie obierz cebulę, czosnek, ziemniaki i pokrój w grubą kostkę, a pieczarki wystarczy przekroić na pół.
Przełóż podsmażone pałki do naczynia do zapiekania, dodaj pokrojone ziemniaki.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki, dopraw solą. Następnie przełóż do garnka.
Na gorącej patelni wymieszaj przecier pomidorowy, musztardę i sos Worcestershire razem z mąką.
Dodawaj powoli bulion, cały czas mieszając.
Dodaj śmietanę 30%, wymieszaj i zagotuj.
Zalej sosem wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180*C na 1,5 godziny.
Przełóż porcję na talerz, dopraw świeżo zmielonym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Przygotuj kawałek bagietki, albo chleba do wyjadania sosu. Smacznego!