Print Options:

Papryczki Padron w Parmezanie

Yields1 ServingPrep Time4 minsCook Time1 minTotal Time5 mins

Przygotowanie papryczek padron w parmezanie jest banalnie proste. Potrzebujesz tylko dwa dodatkowe składniki: oliwę i tarty parmezan. Kup górę papryczek, bo to danie jest naprawdę przepyszne. Palce lizać!

papryczki padron

 papryczki padron
 tarty parmezan do obtoczenia
 oliwa
1

Przygotuj składniki. Papryczki umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

2

Rozgrzej oliwę na patelni, utrzymuj średnią temperaturę. Włóż papryczki i smaż około minuty.

3

Następnie obtocz papryczki w parmezanie.

4

Tak przygotowane papryczki są pyszną przekąską na ciepło lub na zimno.

5

W ten sam sposób można przygotować również kolorowe papryczki słodkie. Palce lizać!