Print Options:

Papryczki z Oliwkami

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

słodka papryka z oliwkami na oliwie

 500 g słodkich, kolorowych papryczek
 100 g czarnych oliwek bez pestek
 2 szalotki
 4 ząbki czosnku
 3 łyżki oliwy
 2 łyżki octu balsamicznego
 sól i pieprz do smaku
 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
1

Przygotuj składniki.

2

Szalotkę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, rozgrzej oliwę na patelni i smaż 5 minut.

3

Z papryczek usuń nasiona i każdą przekrój wzdłuż na cztery części. Dodaj papryczki do szalotki i czosnku, dopraw solą i pieprzem, smaż 10 minut często mieszając.

4

Następnie dodaj odsączone czarne oliwki, ocet balsamiczny i posiekany rozmaryn. Wymieszaj i gotowe.

5

Tak przygotowane papryczki z oliwkami są pyszną chrupiącą przekąską, na każdą okazję. Smacznego!