Placki z Cukinii

AuthorMałgośkaCategory, DifficultyBeginner

Bez mąki i pieczone w piekarniku - to super wersja niskokaloryczna. Te placuszki są niewiarygodnie łatwe do zrobienia! Są cudownie pożywne, a najlepsze jest to, że możesz podawać je jako przekąskę, przystawkę, a nawet lekki lunch.

Yields12 Servings
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 2 średnie cukinie
 2 średnie czerwone cebule
 5 jajek
 1 pęczek koperku
 sól i pieprz do smaku
 olej do smażenia
 250 ml śmietany 18%

1

Przygotuj składniki.

2

Cukinię i cebulę zetrzyj na grubej tarce, ja używam tarki do przygotowywania julienne.

3

Dodaj sól, pieprz i odstaw na 10 minut. Warzywa puszczą sok, wtedy odcedź z nadmiaru płynu.

4

Dodaj jajka i posiekany koper, wymieszaj.

5

Rozgrzej patelnię, wysmaruj olejem i smaż z obu stron. Placki z cukinii możesz również zapiekać w piekarniku, to jest super wersja niskokaloryczna. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C i piecz około 25 minut, w zależności od wielkości i grubości nałożonych porcji. Podawaj ze śmietaną 18% Smacznego!

Ingredients

 2 średnie cukinie
 2 średnie czerwone cebule
 5 jajek
 1 pęczek koperku
 sól i pieprz do smaku
 olej do smażenia
 250 ml śmietany 18%

Directions

1

Przygotuj składniki.

2

Cukinię i cebulę zetrzyj na grubej tarce, ja używam tarki do przygotowywania julienne.

3

Dodaj sól, pieprz i odstaw na 10 minut. Warzywa puszczą sok, wtedy odcedź z nadmiaru płynu.

4

Dodaj jajka i posiekany koper, wymieszaj.

5

Rozgrzej patelnię, wysmaruj olejem i smaż z obu stron. Placki z cukinii możesz również zapiekać w piekarniku, to jest super wersja niskokaloryczna. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C i piecz około 25 minut, w zależności od wielkości i grubości nałożonych porcji. Podawaj ze śmietaną 18% Smacznego!

Placki z Cukinii
(Visited 1 401 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *