Bez mąki i pieczone w piekarniku - to super wersja niskokaloryczna. Te placuszki są niewiarygodnie łatwe do zrobienia! Są cudownie pożywne, a najlepsze jest to, że możesz podawać je jako przekąskę, przystawkę, a nawet lekki lunch.

Przygotuj składniki.
Cukinię i cebulę zetrzyj na grubej tarce, ja używam tarki do przygotowywania julienne.
Dodaj sól, pieprz i odstaw na 10 minut. Warzywa puszczą sok, wtedy odcedź z nadmiaru płynu.
Dodaj jajka i posiekany koper, wymieszaj.
Rozgrzej patelnię, wysmaruj olejem i smaż z obu stron. Placki z cukinii możesz również zapiekać w piekarniku, to jest super wersja niskokaloryczna. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C i piecz około 25 minut, w zależności od wielkości i grubości nałożonych porcji. Podawaj ze śmietaną 18% Smacznego!
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki.
Cukinię i cebulę zetrzyj na grubej tarce, ja używam tarki do przygotowywania julienne.
Dodaj sól, pieprz i odstaw na 10 minut. Warzywa puszczą sok, wtedy odcedź z nadmiaru płynu.
Dodaj jajka i posiekany koper, wymieszaj.
Rozgrzej patelnię, wysmaruj olejem i smaż z obu stron. Placki z cukinii możesz również zapiekać w piekarniku, to jest super wersja niskokaloryczna. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C i piecz około 25 minut, w zależności od wielkości i grubości nałożonych porcji. Podawaj ze śmietaną 18% Smacznego!