
Przygotuj składniki. Woda powinna być ciepła i mieć nie więcej niż 37 stopni.
Wymieszaj wszystkie suche składniki.
Dodaj wodę, olej, melasę i wyrabiaj ciasto.
Ciasto jest lekko klejące, uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Uformuj z ciasta chleb, przełóż do foremki i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut do kolejnego wyrastania.
Piecz chleb 40 minut w temperaturze 175*C. Upieczony chleb wyjmij z formy i ostudź na kratce. Po całkowitym ostudzeniu, chleb łatwo kroi się na cienkie kromki.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Woda powinna być ciepła i mieć nie więcej niż 37 stopni.
Wymieszaj wszystkie suche składniki.
Dodaj wodę, olej, melasę i wyrabiaj ciasto.
Ciasto jest lekko klejące, uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Uformuj z ciasta chleb, przełóż do foremki i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut do kolejnego wyrastania.
Piecz chleb 40 minut w temperaturze 175*C. Upieczony chleb wyjmij z formy i ostudź na kratce. Po całkowitym ostudzeniu, chleb łatwo kroi się na cienkie kromki.