
Przygotuj składniki. Papryczki chipotle i jalapeno mogą być marynowane.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj na drobną kostkę. Czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i szczypiorek drobno posiekaj.
Przełóż wszystkie składniki do miski: ocet balsamiczny, przecier pomidorowy, posiekane zioła i warzywa, oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Jeżeli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać jeszcze 1-2 papryczki chipotle.
Salsa jest gotowa do spożycia. Można odstawić ją na godzinę do lodówki, żeby smaki się jeszcze bardziej przeniknęły.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Papryczki chipotle i jalapeno mogą być marynowane.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj na drobną kostkę. Czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i szczypiorek drobno posiekaj.
Przełóż wszystkie składniki do miski: ocet balsamiczny, przecier pomidorowy, posiekane zioła i warzywa, oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Jeżeli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać jeszcze 1-2 papryczki chipotle.
Salsa jest gotowa do spożycia. Można odstawić ją na godzinę do lodówki, żeby smaki się jeszcze bardziej przeniknęły.