AuthorMałgośkaCategoryDifficultyIntermediate

Yields8 Servings
Prep Time40 minsCook Time10 minsTotal Time50 mins

 500 g mąki pszennej
 60 ml oleju
 125 wody
 ½ łyżeczki soli

1

Przygotuj składniki. Do miski wsyp mąkę i sól. Wymieszaj.

2

Dodaj olej, wymieszaj.

3

Dodaj wodę, wymieszaj. Następnie wyjmij ciasto i ugniataj około 3 minuty, aż będzie gładkie i elastyczne. Włóż do foliowego worka i odłóż na 30 minut, żeby odpoczęło.

4

Podziel ciasto na 8-12 kawałków, w zależności od pożądanej wielkości tortilli, i cieniutko rozwałkuj.

5

Smaż z obu stron na mocno rozgrzanej, suchej patelni.

Ingredients

 500 g mąki pszennej
 60 ml oleju
 125 wody
 ½ łyżeczki soli

Directions

1

Przygotuj składniki. Do miski wsyp mąkę i sól. Wymieszaj.

2

Dodaj olej, wymieszaj.

3

Dodaj wodę, wymieszaj. Następnie wyjmij ciasto i ugniataj około 3 minuty, aż będzie gładkie i elastyczne. Włóż do foliowego worka i odłóż na 30 minut, żeby odpoczęło.

4

Podziel ciasto na 8-12 kawałków, w zależności od pożądanej wielkości tortilli, i cieniutko rozwałkuj.

5

Smaż z obu stron na mocno rozgrzanej, suchej patelni.

Tortille pszenne
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *