
Przygotuj składniki. Ziemniaki wyszoruj i gotuj przez 20 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. Nastaw piekarnik na temperaturę 180*C.
W tym czasie pokrój resztę warzyw, w kostkę lub w paski, posiekaj natkę pietruszki i wymieszaj oliwę z ziołami prowansalskimi, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Warzywa przełóż do miski dopraw solą i wymieszaj z przyprawioną oliwą. Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i na wierzchu rozłóż kawałki sera gorgonzola. Zapiekaj około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Upieczone warzywa posyp posiekaną pietruszką.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Ziemniaki wyszoruj i gotuj przez 20 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. Nastaw piekarnik na temperaturę 180*C.
W tym czasie pokrój resztę warzyw, w kostkę lub w paski, posiekaj natkę pietruszki i wymieszaj oliwę z ziołami prowansalskimi, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Warzywa przełóż do miski dopraw solą i wymieszaj z przyprawioną oliwą. Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i na wierzchu rozłóż kawałki sera gorgonzola. Zapiekaj około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Upieczone warzywa posyp posiekaną pietruszką.