Print Options:

Zupa z Botwiny

Yields4 ServingsPrep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 1 pęczek botwinki
 100 g kaszy owsianej
 2 łyżki oliwy
 1 cebula
 2 ząbki czosnku
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 1200 ml bulionu warzywnego
 4 łyżki masła orzechowego
 1 łyżeczka płatków chilli
 sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
1

Przygotuj składniki.

2

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Obierz cebulę, drobno pokrój i podsmaż na oliwie, razem z solą, pieprzem i płatkami chilli (5 minut).

4

Następnie dodaj kaszę i przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmaż razem 3 minuty, aby smaki się przeniknęły. Dodaj przecier pomidorowy, pokrojoną botwinkę, zalej bulionem i gotuj około 5 minut.

5

Do gorącej zupy dodaj masło orzechowe, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Gotowe!

Nutrition Facts

Serving Size porcje

Servings 4