
500 ml keczupu
sok z jednej soczystej pomarańczy
sok z połowy soczystej cytryny
sok z połowy soczystej limonki
100 ml miodu
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka startej skórki z pomarańczy
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
1 łyżeczka startej skórki z limonki
½ łyżeczki sproszkowanej chilli
1
Przygotuj składniki. Posiekaj drobniutko cebulę i czosnek.
2
Przełóż wszystkie składniki do garnka, zagotuj. Zmniejsz temperaturę i często mieszając duś, aż sos zgęstnieje, około 30 minut. Kiedy sos ostygnie, przełóż go do wysokiego naczynia i zblenduj. Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku do 1 tygodnia.
Ingredients
500 ml keczupu
sok z jednej soczystej pomarańczy
sok z połowy soczystej cytryny
sok z połowy soczystej limonki
100 ml miodu
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka startej skórki z pomarańczy
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
1 łyżeczka startej skórki z limonki
½ łyżeczki sproszkowanej chilli
Directions
1
Przygotuj składniki. Posiekaj drobniutko cebulę i czosnek.
2
Przełóż wszystkie składniki do garnka, zagotuj. Zmniejsz temperaturę i często mieszając duś, aż sos zgęstnieje, około 30 minut. Kiedy sos ostygnie, przełóż go do wysokiego naczynia i zblenduj. Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku do 1 tygodnia.
(Visited 70 times, 1 visits today)