
Przygotuj składniki. Masło powinno być schłodzone.
Połącz masło z mąką.
Dodaj jajko i cukier z wanilią. Wymieszaj.
Zagnieć kulkę i wstaw do lodówki na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C. Przygotuj foremkę, z tego ciasta możesz upiec podstawę tarty o średnicy do 28 cm.
Nakłuj spód widelcem.
Połóż na ciasto papier do pieczenia i rozłóż ceramiczne kulki, albo suchą fasolę.
Piecz w temperaturze 180*C przez 25 minut.
Przygotuj składniki. Wypłucz owoce i obierz porzeczki z zielonych części.
Zmiksuj porzeczki i maliny z cukrem. Zostaw kilka do dekoracji.
Przetrzyj owoce przez sitko, aby uzyskać aksamitną konsystencję bez pestek.
Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, dodaj do owoców i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj składniki.
Do rondla wsyp mąkę ziemniaczaną i połowę cukru, oraz wanilię. Wlewaj mleko ciągle mieszając, aż się zagotuje. Jeżeli powstały grudki, przetrzyj płyn przez sitko.
Ubij żółtka z resztą cukru, aż masa zbieleje.
Następnie do ubitych żółtek dodaj kilka łyżek gorącego mleka z mąką ziemniaczaną i wymieszaj.
Masę jajeczną przełóż do mleka z mąką ziemniaczaną. Zagotuj ponownie, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
Przestudź, dodaj masło i utrzyj.
Przygotuj składniki: spód z kruchego ciasta, creme patissiere i galaretkę porzeczkowo-malinową.
Na spód tarty nałóż creme patissiere.
Następnie nałóż mus porzeczkowo-malinowy.
Włóż tartę na godzinę do lodówki i udekoruj owocami.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Masło powinno być schłodzone.
Połącz masło z mąką.
Dodaj jajko i cukier z wanilią. Wymieszaj.
Zagnieć kulkę i wstaw do lodówki na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C. Przygotuj foremkę, z tego ciasta możesz upiec podstawę tarty o średnicy do 28 cm.
Nakłuj spód widelcem.
Połóż na ciasto papier do pieczenia i rozłóż ceramiczne kulki, albo suchą fasolę.
Piecz w temperaturze 180*C przez 25 minut.
Przygotuj składniki. Wypłucz owoce i obierz porzeczki z zielonych części.
Zmiksuj porzeczki i maliny z cukrem. Zostaw kilka do dekoracji.
Przetrzyj owoce przez sitko, aby uzyskać aksamitną konsystencję bez pestek.
Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, dodaj do owoców i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj składniki.
Do rondla wsyp mąkę ziemniaczaną i połowę cukru, oraz wanilię. Wlewaj mleko ciągle mieszając, aż się zagotuje. Jeżeli powstały grudki, przetrzyj płyn przez sitko.
Ubij żółtka z resztą cukru, aż masa zbieleje.
Następnie do ubitych żółtek dodaj kilka łyżek gorącego mleka z mąką ziemniaczaną i wymieszaj.
Masę jajeczną przełóż do mleka z mąką ziemniaczaną. Zagotuj ponownie, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
Przestudź, dodaj masło i utrzyj.
Przygotuj składniki: spód z kruchego ciasta, creme patissiere i galaretkę porzeczkowo-malinową.
Na spód tarty nałóż creme patissiere.
Następnie nałóż mus porzeczkowo-malinowy.
Włóż tartę na godzinę do lodówki i udekoruj owocami.