
600 g czerwonej fasoli z puszki
1,50 l bulionu
2 średnie cebule
6 ząbków czosnku
3 łyżki octu basamicznego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek
pęczek kolendry
sok z połowy zytryny
sól i pieprz do smaku
½ łyżeczki pieprzu Cayenne
Dodatki
200 ml śmietany 18%
paczka chipsów kukurydzianych
1
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.
2
Do garnka wlej oliwę, duś cebulę i czosnek około 10 minut. W tym czasie wyciśnij sok z połowy cytryny, odsącz fasolkę i posiekaj kolendrę.
3
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj resztę składników, zmiksuj i zagotuj.
4
Zupę podawaj ze śmietaną 18% i chipsami kukurydzianymi.
Ingredients
600 g czerwonej fasoli z puszki
1,50 l bulionu
2 średnie cebule
6 ząbków czosnku
3 łyżki octu basamicznego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek
pęczek kolendry
sok z połowy zytryny
sól i pieprz do smaku
½ łyżeczki pieprzu Cayenne
Dodatki
200 ml śmietany 18%
paczka chipsów kukurydzianych
Directions
1
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.
2
Do garnka wlej oliwę, duś cebulę i czosnek około 10 minut. W tym czasie wyciśnij sok z połowy cytryny, odsącz fasolkę i posiekaj kolendrę.
3
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj resztę składników, zmiksuj i zagotuj.
4
Zupę podawaj ze śmietaną 18% i chipsami kukurydzianymi.
(Visited 49 times, 1 visits today)