Boczniak Chips

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Co zrobić z boczniaka? To jest mój hit - połączenie boczniaka z parmezanem jest tak dobre, że palce lizać!

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

 250 g boczniaków
 1 jajko
 100 g bułki tartej
 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
 100 g tartego parmezanu
 sól do smaku
 olej do smażenia

1

Jak przygotować boczniak chpis? Przygotuj składniki wg listy. Do bułki tartej dodaj czosnek i szczyptę soli, wymieszaj. Jajko lekko ubij.

2

Boczniaki pokrój w paski.

3

Porcję grzybów zanurz w jajku.

4

Następnie obtocz w bułce tartej.

5

Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoty kolor.

6

Szczypcami wyjmuj kawałki boczniaków z gorącego oleju i oprósz parmezanem.

7

Tak przygotowane boczniaki są chrupiące i aromatyczne, najlepiej spożywać je zaraz po usmażeniu.

Świetnie pasuje do nich własnoręcznie zrobiony sos jogurtowo-czosnkowy. Wystarczy do naturalnego jogurtu wycisnąć 1-2 ząbki czosnku, doprawić solą i wymieszać. Smacznego!

Ingredients

 250 g boczniaków
 1 jajko
 100 g bułki tartej
 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
 100 g tartego parmezanu
 sól do smaku
 olej do smażenia

Directions

1

Jak przygotować boczniak chpis? Przygotuj składniki wg listy. Do bułki tartej dodaj czosnek i szczyptę soli, wymieszaj. Jajko lekko ubij.

2

Boczniaki pokrój w paski.

3

Porcję grzybów zanurz w jajku.

4

Następnie obtocz w bułce tartej.

5

Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoty kolor.

6

Szczypcami wyjmuj kawałki boczniaków z gorącego oleju i oprósz parmezanem.

7

Tak przygotowane boczniaki są chrupiące i aromatyczne, najlepiej spożywać je zaraz po usmażeniu.

Świetnie pasuje do nich własnoręcznie zrobiony sos jogurtowo-czosnkowy. Wystarczy do naturalnego jogurtu wycisnąć 1-2 ząbki czosnku, doprawić solą i wymieszać. Smacznego!

Boczniak Chips
(Visited 721 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *