
Przygotuj składniki. Wybierz dojrzałe, słodkie pomidory np. malinowe, sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Włącz piekarnik na temperaturę 180*C.
Posiekaj drobno cebulę i czosnek, podsmaż około 5 minut na oliwie. Bakłażana pokrój na plastry nie większe niż 1 cm. Pomidory przekrój na dwie części. Mozzarellę pokrój na plastry.
Posmaruj dno naczynia oliwą i układaj warstwami bakłażany, pomidory, oliwki, podsmażoną cebulę z czosnkiem i mozzarellę. Każdą warstwę skrop oliwą i oprósz przyprawami. Pokrusz ser feta.
Zapiekaj pod przykryciem około 70 minut w temperaturze 180*C.
Po upieczeniu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Do tak przygotowanych warzyw możesz podać bagietkę, która pomoże wyjadać pyszny sos. Smacznego!
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Wybierz dojrzałe, słodkie pomidory np. malinowe, sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Włącz piekarnik na temperaturę 180*C.
Posiekaj drobno cebulę i czosnek, podsmaż około 5 minut na oliwie. Bakłażana pokrój na plastry nie większe niż 1 cm. Pomidory przekrój na dwie części. Mozzarellę pokrój na plastry.
Posmaruj dno naczynia oliwą i układaj warstwami bakłażany, pomidory, oliwki, podsmażoną cebulę z czosnkiem i mozzarellę. Każdą warstwę skrop oliwą i oprósz przyprawami. Pokrusz ser feta.
Zapiekaj pod przykryciem około 70 minut w temperaturze 180*C.
Po upieczeniu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Do tak przygotowanych warzyw możesz podać bagietkę, która pomoże wyjadać pyszny sos. Smacznego!