Zupa z Cukinii

AuthorMałgośkaCategory, DifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time25 minsTotal Time30 mins

 800 g cukinii (dwie średniej wielkości)
 1 l ulubionego bulionu
 1 duża cebula
 4 ząbki czosnku
 3 średnie ziemniaki
 3 łyżki oleju
 sól i pieprz do smaku
 pół łyżeczki gałki muszkatołowej
 2 łyżki posiekanego koperku
 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Dodatki
 słodka śmietana
 ser Gorgonzola
 grzanki

1

Przygotuj składniki.

2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż 5 minut na oleju.

3

Obież cukinie i ziemniaki, pokrój w kostkę. Dodaj do podsmażonej cebuli razem z solą i pieprzem. Przesmaż, często mieszając, około 5 minut. Następnie zmniejsz temperaturę, przykryj pokrywką i duś do miękkości, około 15 minut.

4

Dolej bulion i przypraw gałką muszkatołową, zagotuj.

5

Następnie zmiksuj na gładką konsystencję i dodaj posiekany koperek z natką pietruszki.

6

Zupę można podawać ze słodką śmietanką. Świetnie smakuje z kawałkami sera Gorgonzola i grzankami. Smacznego!

Ingredients

 800 g cukinii (dwie średniej wielkości)
 1 l ulubionego bulionu
 1 duża cebula
 4 ząbki czosnku
 3 średnie ziemniaki
 3 łyżki oleju
 sól i pieprz do smaku
 pół łyżeczki gałki muszkatołowej
 2 łyżki posiekanego koperku
 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Dodatki
 słodka śmietana
 ser Gorgonzola
 grzanki

Directions

1

Przygotuj składniki.

2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż 5 minut na oleju.

3

Obież cukinie i ziemniaki, pokrój w kostkę. Dodaj do podsmażonej cebuli razem z solą i pieprzem. Przesmaż, często mieszając, około 5 minut. Następnie zmniejsz temperaturę, przykryj pokrywką i duś do miękkości, około 15 minut.

4

Dolej bulion i przypraw gałką muszkatołową, zagotuj.

5

Następnie zmiksuj na gładką konsystencję i dodaj posiekany koperek z natką pietruszki.

6

Zupę można podawać ze słodką śmietanką. Świetnie smakuje z kawałkami sera Gorgonzola i grzankami. Smacznego!

Zupa z Cukinii
(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *