
Przygotuj składniki. Nastaw piekarnik na 170*C. Wyciśnij sok z cytryny. W naczyniu wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Ubij jajka z cukrem i wanilią.
Kiedy masa jajeczna zbieleje, dodawaj cienkim strumieniem olej i dalej ubijaj.
Następnie dodaj sok z cytryny.
Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Masę przełóż do foremki i piecz w temperaturze 170*C przez 50 minut. Na wszelki wypadek sprawdź patyczkiem, czy babka jest na pewno sucha, czy może potrzeba dołożyć jeszcze 5 minut.
Upieczoną babkę wyjmij z foremki i połóż na kratce do ostygnięcia. Ciasto możesz polać lukrem, albo oprószyć cukrem pudrem.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Nastaw piekarnik na 170*C. Wyciśnij sok z cytryny. W naczyniu wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Ubij jajka z cukrem i wanilią.
Kiedy masa jajeczna zbieleje, dodawaj cienkim strumieniem olej i dalej ubijaj.
Następnie dodaj sok z cytryny.
Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Masę przełóż do foremki i piecz w temperaturze 170*C przez 50 minut. Na wszelki wypadek sprawdź patyczkiem, czy babka jest na pewno sucha, czy może potrzeba dołożyć jeszcze 5 minut.
Upieczoną babkę wyjmij z foremki i połóż na kratce do ostygnięcia. Ciasto możesz polać lukrem, albo oprószyć cukrem pudrem.