
Przygotuj składniki.
Chleb pokrój w drobną kostkę.
Przełóż do miski, dodaj sól, gałkę muszkatołową, pieprz i zalej mlekiem. Wymieszaj i odstaw.
Posiekaj drobno cebulę i boczek, im drobniej to zrobisz tym lepiej. Smaż na maśle około 10 minut, aż cebula się zarumieni.
Jajka ubij trzepaczką, natkę pietruszki drobno posiekaj i razem z mąką, parmezanem oraz podsmażoną cebulą z boczkiem dodaj do namoczonego w mleku chleba.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Zagotuj w dużym garnku wodę z solą. Podziel ciasto na 25-30 porcji, uformuj kulki i wrzucaj do wrzątku na około 5 minut. Następnie wyjmuj je łyżką cedzakową, przełóż na talerz i zalej gorącym bulionem.
Smacznego!
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki.
Chleb pokrój w drobną kostkę.
Przełóż do miski, dodaj sól, gałkę muszkatołową, pieprz i zalej mlekiem. Wymieszaj i odstaw.
Posiekaj drobno cebulę i boczek, im drobniej to zrobisz tym lepiej. Smaż na maśle około 10 minut, aż cebula się zarumieni.
Jajka ubij trzepaczką, natkę pietruszki drobno posiekaj i razem z mąką, parmezanem oraz podsmażoną cebulą z boczkiem dodaj do namoczonego w mleku chleba.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Zagotuj w dużym garnku wodę z solą. Podziel ciasto na 25-30 porcji, uformuj kulki i wrzucaj do wrzątku na około 5 minut. Następnie wyjmuj je łyżką cedzakową, przełóż na talerz i zalej gorącym bulionem.
Smacznego!