
Przygotuj budyń waniliowy według przepisu na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia.
Przygotuj składniki.
Do garnka wlej wodę, dodaj cukier, przyprawy, sok z cytryny i wanilię. Zagotuj.
Obierz gruszki ze skóry, zostawiając ogonki.
Włóż gruszki do syropu i gotuj około 8/10 minut, w zależności od wielkości gruszek. Gruszki powinny być miękkie, ale nierozgotowane. Pozostaw do ostygnięcia.
Nastaw piekarnik na 180*C. Utrzyj masło z cukrem i wanilią na puch.
Dodawaj po jednym jajku i ucieraj.
Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ucieraj na gładką masę.
Dodaj śmietanę i wymieszaj.
Wyłóż papierem do pieczenia foremkę o średnicy 23 cm. Przełóż ciasto i wciśnij w niego gruszki ogonkami do góry. Nałóż budyń waniliowy. Piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku 45 minut.
Odstaw ciasto do ostygnięcia.
Ingredients
Directions
Przygotuj budyń waniliowy według przepisu na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia.
Przygotuj składniki.
Do garnka wlej wodę, dodaj cukier, przyprawy, sok z cytryny i wanilię. Zagotuj.
Obierz gruszki ze skóry, zostawiając ogonki.
Włóż gruszki do syropu i gotuj około 8/10 minut, w zależności od wielkości gruszek. Gruszki powinny być miękkie, ale nierozgotowane. Pozostaw do ostygnięcia.
Nastaw piekarnik na 180*C. Utrzyj masło z cukrem i wanilią na puch.
Dodawaj po jednym jajku i ucieraj.
Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ucieraj na gładką masę.
Dodaj śmietanę i wymieszaj.
Wyłóż papierem do pieczenia foremkę o średnicy 23 cm. Przełóż ciasto i wciśnij w niego gruszki ogonkami do góry. Nałóż budyń waniliowy. Piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku 45 minut.
Odstaw ciasto do ostygnięcia.