Kotlet Wołowo-Buraczany

AuthorMałgośkaCategory

Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 400 g mielonej wołowiny
 2 średnie starte buraki
 1 średnia cebula
 2 jajka
 6 łyżek bułki tartej
 sól i pieprz do smaku
 1 łyżka masła do smażenia

1

Przygotuj składniki. Buraki i cebulę zetrzyj osobno na tarce. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C.

2

Cebulę podsmaż na maśle, aż się zeszkli.

3

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki: wołowinę, buraki, cebulę, jajka , bułkę tartą, dopraw pieprzem i solą (np.łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki świeżo startego pieprzu).

4

Uformuj kotlety, z tej porcji wyjdzie sześć średnich kotletów, ułóż je na papierze do pieczenia i piecz przez 20 minut w 200*C.

Ingredients

 400 g mielonej wołowiny
 2 średnie starte buraki
 1 średnia cebula
 2 jajka
 6 łyżek bułki tartej
 sól i pieprz do smaku
 1 łyżka masła do smażenia

Directions

1

Przygotuj składniki. Buraki i cebulę zetrzyj osobno na tarce. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C.

2

Cebulę podsmaż na maśle, aż się zeszkli.

3

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki: wołowinę, buraki, cebulę, jajka , bułkę tartą, dopraw pieprzem i solą (np.łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki świeżo startego pieprzu).

4

Uformuj kotlety, z tej porcji wyjdzie sześć średnich kotletów, ułóż je na papierze do pieczenia i piecz przez 20 minut w 200*C.

Kotlet Wołowo-Buraczany
(Visited 139 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Nikodem 13 sierpnia 2020 at 11:50

    Super pomysł!!!

    Reply
    1. Małgośka Grajewska 14 sierpnia 2020 at 22:29

      Dzięki! Teraz musisz go zrobić 😀 Daj znać, jak Ci wyszedł i smakował!

      Reply

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *