
Przygotuj składniki. Buraki i cebulę zetrzyj osobno na tarce. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C.
Cebulę podsmaż na maśle, aż się zeszkli.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki: wołowinę, buraki, cebulę, jajka , bułkę tartą, dopraw pieprzem i solą (np.łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki świeżo startego pieprzu).
Uformuj kotlety, z tej porcji wyjdzie sześć średnich kotletów, ułóż je na papierze do pieczenia i piecz przez 20 minut w 200*C.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Buraki i cebulę zetrzyj osobno na tarce. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200*C.
Cebulę podsmaż na maśle, aż się zeszkli.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki: wołowinę, buraki, cebulę, jajka , bułkę tartą, dopraw pieprzem i solą (np.łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki świeżo startego pieprzu).
Uformuj kotlety, z tej porcji wyjdzie sześć średnich kotletów, ułóż je na papierze do pieczenia i piecz przez 20 minut w 200*C.
Super pomysł!!!
Dzięki! Teraz musisz go zrobić 😀 Daj znać, jak Ci wyszedł i smakował!