
Przygotuj składniki.
Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju około 10 minut.
Dodaj sproszkowaną paprykę i smaż jeszcze minutę.
Dynię obierz ze skóry, wydrąż pestki i pokrój w kostkę.
Dodaj dynię do cebuli i czosnku, zalej bulionem i gotuj około 20 minut, aż dynia zmięknie.
Dodaj mleko, śmietanę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i zmiksuj. Podgrzej.
Do kremu z dyni dodaj posiekaną zieloną pietruszkę i wafle ryżowe.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki.
Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju około 10 minut.
Dodaj sproszkowaną paprykę i smaż jeszcze minutę.
Dynię obierz ze skóry, wydrąż pestki i pokrój w kostkę.
Dodaj dynię do cebuli i czosnku, zalej bulionem i gotuj około 20 minut, aż dynia zmięknie.
Dodaj mleko, śmietanę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i zmiksuj. Podgrzej.
Do kremu z dyni dodaj posiekaną zieloną pietruszkę i wafle ryżowe.