Kurczak Cytrynowy

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields10 Servings
Prep Time2 hrs 5 minsCook Time15 minsTotal Time2 hrs 20 mins

 1 kg udek z kurczaka bez kości
 200 g musztardy sarepskiej
 3 cytryny

1

Przygotuj składniki. Wyciśnij sok z cytryn.

2

W misce wymieszaj musztardę z sokiem z cytryny, włóż mięso i odstaw na co najmniej 2 h do lodówki.

3

Mięso zgrilluj. Jeżeli nie masz grilla, możesz upiec je w piekarniku lub na patelni.

4

Kurczaka cytrynowego możesz podawać z ulubionymi dodatkami np. pieczone ziemniaki, purre ziemniaczane, mizeria, różne sałaty. Ja proponuję jarmuż podsmażony z oliwą z oliwek, czosnkiem i prażonym słonecznikiem.

Ingredients

 1 kg udek z kurczaka bez kości
 200 g musztardy sarepskiej
 3 cytryny

Directions

1

Przygotuj składniki. Wyciśnij sok z cytryn.

2

W misce wymieszaj musztardę z sokiem z cytryny, włóż mięso i odstaw na co najmniej 2 h do lodówki.

3

Mięso zgrilluj. Jeżeli nie masz grilla, możesz upiec je w piekarniku lub na patelni.

4

Kurczaka cytrynowego możesz podawać z ulubionymi dodatkami np. pieczone ziemniaki, purre ziemniaczane, mizeria, różne sałaty. Ja proponuję jarmuż podsmażony z oliwą z oliwek, czosnkiem i prażonym słonecznikiem.

Kurczak Cytrynowy
(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *