Papryczki Padron w Parmezanie

AuthorMałgośkaCategory, DifficultyBeginner

Przygotowanie papryczek padron w parmezanie jest banalnie proste. Potrzebujesz tylko dwa dodatkowe składniki: oliwę i tarty parmezan. Kup górę papryczek, bo to danie jest naprawdę przepyszne. Palce lizać!

papryczki padron

Yields1 Serving
Prep Time4 minsCook Time1 minTotal Time5 mins

 papryczki padron
 tarty parmezan do obtoczenia
 oliwa

1

Przygotuj składniki. Papryczki umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

2

Rozgrzej oliwę na patelni, utrzymuj średnią temperaturę. Włóż papryczki i smaż około minuty.

3

Następnie obtocz papryczki w parmezanie.

4

Tak przygotowane papryczki są pyszną przekąską na ciepło lub na zimno.

5

W ten sam sposób można przygotować również kolorowe papryczki słodkie. Palce lizać!

Ingredients

 papryczki padron
 tarty parmezan do obtoczenia
 oliwa

Directions

1

Przygotuj składniki. Papryczki umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

2

Rozgrzej oliwę na patelni, utrzymuj średnią temperaturę. Włóż papryczki i smaż około minuty.

3

Następnie obtocz papryczki w parmezanie.

4

Tak przygotowane papryczki są pyszną przekąską na ciepło lub na zimno.

5

W ten sam sposób można przygotować również kolorowe papryczki słodkie. Palce lizać!

Papryczki Padron w Parmezanie
(Visited 313 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *