
Przygotuj składniki. Orzechy podpraż na patelni. Obierz czosnek.
Wszystkie składniki zmiksuj. Jeżeli chcesz, żeby pesto zachowało ładny zielony kolor, dodaj trochę soku z cytryny.
Pesto z pokrzywy można wykorzystać do pieczenia bułeczek, posmarować nim śniadaniową kanapkę, albo dodać do ugotowanego makaronu i oprószyć parmezanem.
Pesto z pokrzywy możesz przechowywać do dwóch tygodni w lodówce, wystarczy przełożyć do szklanego słoika zalać wierzch oliwą i zamknąć pokrywką.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Orzechy podpraż na patelni. Obierz czosnek.
Wszystkie składniki zmiksuj. Jeżeli chcesz, żeby pesto zachowało ładny zielony kolor, dodaj trochę soku z cytryny.
Pesto z pokrzywy można wykorzystać do pieczenia bułeczek, posmarować nim śniadaniową kanapkę, albo dodać do ugotowanego makaronu i oprószyć parmezanem.
Pesto z pokrzywy możesz przechowywać do dwóch tygodni w lodówce, wystarczy przełożyć do szklanego słoika zalać wierzch oliwą i zamknąć pokrywką.