
Przygotuj składniki.
Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę, razem podsmaż na patelni, aż cebula się zarumieni.
Ziemniaki umyj, pokrój w średnią kostkę i gotuj 15 minut. Odcedź.
W międzyczasie pokrój na cienkie krążki marchewki, jabłka i obrane ze skóry pieczarki. Wyciśnij przez praskę czosnek, albo drobno posiekaj.
Do podsmażonego boczku z cebulą dodaj pozostałe składniki, za wyjątkiem ugotowanych ziemniaków. Wymieszaj i duś pod przykryciem 30 minut.
Następnie dodaj ugotowane ziemniaki, wymieszaj i duś jeszcze 10 minut.
Ostatnie 10 minut duś warzywa bez pokrywki, żeby nadmiar płynu odparował. Ragut możesz posypać zieloną pietruszką.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki.
Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę, razem podsmaż na patelni, aż cebula się zarumieni.
Ziemniaki umyj, pokrój w średnią kostkę i gotuj 15 minut. Odcedź.
W międzyczasie pokrój na cienkie krążki marchewki, jabłka i obrane ze skóry pieczarki. Wyciśnij przez praskę czosnek, albo drobno posiekaj.
Do podsmażonego boczku z cebulą dodaj pozostałe składniki, za wyjątkiem ugotowanych ziemniaków. Wymieszaj i duś pod przykryciem 30 minut.
Następnie dodaj ugotowane ziemniaki, wymieszaj i duś jeszcze 10 minut.
Ostatnie 10 minut duś warzywa bez pokrywki, żeby nadmiar płynu odparował. Ragut możesz posypać zieloną pietruszką.
Wspaniałe to ragout na pewno zrobię
Dziękuje! Pozdrawiam!:)