Moja ulubiona sałatka ze szparagami, idealna na majówkę!

Przygotuj składniki. Umyj szpinak, przekrój truskawki na połówki, posiekaj drobno dymkę.
Zagotuj wodę z łyżeczką cukru. Odetnij końcówki szparag i wrzuć do gotującej się wody na 4 minuty. Odcedź i zanurz w zimnej wodzie. Osącz na ręczniku papierowym.
Wymieszaj składniki i dodaj miodowy sos winegret.
Do wysokiego naczynia wlej ocet balsamiczny. Dodaj sól, mieszaj, aż się rozpuści.
Dodawaj cienkim strumieniem oliwę oliwek i energicznie ubijaj trzepaczką. Sos powinien zgęstnieć i mieć konsystencję emulsji.
Dodaj miód i dalej ubijaj.
Gotowy sos jest puszysty i aksamitny.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Umyj szpinak, przekrój truskawki na połówki, posiekaj drobno dymkę.
Zagotuj wodę z łyżeczką cukru. Odetnij końcówki szparag i wrzuć do gotującej się wody na 4 minuty. Odcedź i zanurz w zimnej wodzie. Osącz na ręczniku papierowym.
Wymieszaj składniki i dodaj miodowy sos winegret.
Do wysokiego naczynia wlej ocet balsamiczny. Dodaj sól, mieszaj, aż się rozpuści.
Dodawaj cienkim strumieniem oliwę oliwek i energicznie ubijaj trzepaczką. Sos powinien zgęstnieć i mieć konsystencję emulsji.
Dodaj miód i dalej ubijaj.
Gotowy sos jest puszysty i aksamitny.