AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Zupa szczawiowa przepis ze świeżego szczawiu.

Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins

 1,50 l bulionu
 2 pęczki szczawiu
 50 ml słodkiej śmietanki 30%
 6 ziemniaków
 sól, pieprz do smaku
 6 ugotowanych na twardo jaj
 2 łyżki masła

1

Przygotuj składniki. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i ugotuj w bulionie (około 10 minut).
Wypłucz szczaw i posiekaj.

2

Rozgrzej masło i podsmaż szczaw (około 3 minuty). Dodaj do ugotowanych ziemniaków i gotuj jeszcze 5 minut.

3

Następnie dodaj śmietankę.

4

Podawaj z pokrojonymi w kostkę jajkami, ugotowanymi na twardo. Smaczengo!

Ingredients

 1,50 l bulionu
 2 pęczki szczawiu
 50 ml słodkiej śmietanki 30%
 6 ziemniaków
 sól, pieprz do smaku
 6 ugotowanych na twardo jaj
 2 łyżki masła

Directions

1

Przygotuj składniki. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i ugotuj w bulionie (około 10 minut).
Wypłucz szczaw i posiekaj.

2

Rozgrzej masło i podsmaż szczaw (około 3 minuty). Dodaj do ugotowanych ziemniaków i gotuj jeszcze 5 minut.

3

Następnie dodaj śmietankę.

4

Podawaj z pokrojonymi w kostkę jajkami, ugotowanymi na twardo. Smaczengo!

Zupa Szczawiowa
(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *